Man uit wagen geslingerd na ongeval
Geplaatst door tom op dinsdag 10 april 2012   

Omstreeks 21 uur gebeurde zaterdagavond op de Brakelsesteenweg in Voorde een zwaar verkeersongeval. Twee bestelwagens reden er op elkaar in. Eén bestuurder zat gekneld en de andere werd uit het voertuig geslingerd.

Frank Bauters wou net zijn oprit oprijden met zijn witte bestelwagen toen het ongeval gebeurde. "Ik stond in de douche met de radio aan", vertelt zijn zoon Jonas. "Toch hoorde ik de luide bonk. Mijn moeder riep dat er iets gebeurd was met vader. Ik geloofde het eerst niet maar toen ik door de venster keek zag ik vaders wagen staan."

Frank kwam vanuit Ninove. Hij had net enkele honderden meters verder aan het kruispunt met de Geraardsbergsesteenweg de boerenpaarden gaan eten geven. "Dat is zijn grote passie", zegt Jonas. "Het eene is van hem en het andere van mijn baas. Hij gaat regelmatig naar keuringen en jaarmarkten."

Bij het opdraaien van de oprit werd hij geramd door de rode kleinere bestelwagen van Philip Van Cauwelaert, een zelfstandige uit Ninove. "Vader werd langs de passagierskant uit zijn wagen geslingerd en lag bewusteloos naast de andere wagen. De bestuurder daarvan was bij bewustzijn maar zat gekneld." De rode wagen kwam in de voortuin van een woning terecht. Het voertuig van Frank werd naar de andere kant weggekatapulteerd.

Een dame met kennis van verpleegkunde stopte aan het ongeval en bood de eerste zorgen toe. Frank werd in levensgevaar naar het ASZ Aalst afgevoerd. "Volgens de dokters zijn de beide heupen uit de kom. Hij had ook een grote hoofdwonde", getuigt Jonas.
"Zondagnamiddag hebben ze hem wakker gemaakt. Hij stelt het ondanks alles heel goed maar weet wel van niets meer. Hij wou al naar huis komen, maar dat kan uiteraard niet. Hij ligt wel niet meer op intensieve." Frank zal vandaag nog enkele onderzoeken moeten ondergaan. "Het herstellen zal wel enige tijd duren", weet Jonas. "Maar hij is een harde. Hij heeft al heel wat meegemaakt en kan tegen een stootje."

Jonas, zijn zus en zijn moeder zijn blij dat Frank het goed stelt. "Het kon veel erger zijn", weet Jonas. "We zijn heel blij dat hij er nog is. Ik ging normaal ook gaan eten zaterdagavond en mijn kameraden kwamen net bij ons. Ook zij beseffen dat het veel erger kon zijn geweest."
Frank is een zelfstandige schrijnwerker en is voornamelijk met gyproc bezig. "Normaal ging hij dinsdag op plaats starten", vertelt Jonas nog. "Maar hij werkt vaak samen met een andere zelfstandige. Hij en de klant zijn op de hoogte gebracht. Moest het dringend wil de collega het voorziene werk overnemen."

De andere bestuurder raakte vooral gewond aan de onderbenen en moet dinsdag een operatie ondergaan. Hij werd uit zijn voertuig bevrijd door de Ninoofse brandweer.

Het parket van Dendermonde stelde een deskundige aan om het ongeval te onderzoeken. De Brakelsesteenweg in Voorde was door het ongeval lange tijd afgesloten.

Meer afbeeldingen:

 

Meer actueel nieuws
Speciale eenheden politie in actie op grondgebied in Ninove

Oud rusthuis is oefenlocatie voor interventieteam politie.

Explosie in Nederwijk

Op de middag kreeg de Ninoofse brandweer een oproep binnen voor een explosie van een mazoutkachel in de Nederwijk.

Zomers zakboekje op komst

Ook dit jaar geeft de stad opnieuw het Ninoofs Zomer(s) Zakboekje uit, de kalender met evenementen in groot Ninove tijdens de maanden juni, juli, augustus en september.

Wereldnierdag, ook in het OLV Ziekenhuis, op 13 maart

De dienst Nefrologie-Dialyse-Hypertensie van het OLV Ziekenhuis hecht veel belang aan het sensibiliseren van de bevolking om een levensstijl te volgen die het risico op nierziekten beperkt. Op 13 maart 2014 (Wereldnierdag) biedt ze tussen 9u en 15u30 een bijzonder programma aan, niet enkel voor de patiënten en bezoekers van het OLV Ziekenhuis, maar ook voor alle andere geïnteresseerden.

Oplichters aan het werk

Politie waarschuwt voor oplichters

Rookontwikkeling

Brandweer rukt uit voor oververhitte brander

Fata Morgana 2014

Afgelopen maandag is de actieweek "Fata Morgana" van start gegaan, t.v.v. Make A Wish.

Appelterre ontsnapt aan drama.

Een uur voor de geplande training waait het dak van de voetbalkantine weg.

De Kalmoes VZW pakt zwerfvuil aan.

Na de warme oproep gehoord te hebben van het stadsbestuur om de straten van ninove schoon te krijgen, zijn enkele ruiters en Isabelle Meert van De Kalmoes VZW er onmiddellijk aan begonnen.

VtbKultuur organiseert whiskyproeverij

Whisky : sterke drank, gedistilleerd uit gegist graanbeslag en gerijpt op houten vaten. De naam komt van het Iers-Gaelische Uisce Beatha of Uisge Beatha en het Schots-Gaelische Usquebaugh, wat "levenswater" betekent. Wil je er nog meer over weten en dit 'levenswater' proeven? Ga dan naar de “Whiskyavond” van vtbKultuur. vtbKultuur Ninove en Gert De Coorde zullen je met open armen ontvangen.

Oxfam eetfestijn

Oxfam organiseert op zondag 23 februari 's middags een eetfestijn in de Parel te Denderwindeke.

Damiaanactie Denderwindeke

Coördinator van de Damiaanactie Denderwindeke, Antoine Callebaut, dankt de Winnikse bevolking die opnieuw zeer gul was.

Subsidie voor kinderarmoede?

Een paar weken na de goedkeuring van het beleid voor de komende 5 jaar, steekt Ninove de handen effectief uit de mouwen en dient bij staatssecretaris Maggie de Block een project in voor subsidies voor de bestrijding van kinderarmoede.

Actiedag Open VLD Ninove

Open VLD Ninove steunt mobiliteit en veiligheid fietsers

Gezinsbond Ninove-Okegem naar Hasselt

De afdeling van de Gezinsbond Ninove-Okegem legt een bus in naar het Schlagerfestival in Hasselt op zaterdag 29 maart.

Burgemeester vindt kritiek op zijn persoon overdreven

Is de verkiezingscampagne al begonnen vraag de Ninovieter zich af ?

Elektriciteitspanne Albertlaan...

... zorgt voor de romantische noot

Amika dag groot succes op de kerstjumping.

Een 1000 tal kinderen genoten van de Amika dag waaronder een aantal ninovieters.

Schepencollege begeeft zich op glad ijs :-)

Maspoe, de organisatie achter Ninove on ice, blikt terug op een succesvolle eerste tiendaagse. De kaap van de 4000 schaatsers werd vlot genomen. Nu nog hopen op een droog vervolg van de vakantie.

Dakschade voor Elkomatic

Elektronicazaak Elkomatic krijgt ook te maken met stormschade.

Nieuws uit Ninove

Oud rusthuis is oefenlocatie voor interventieteam politie.
Op de middag kreeg de Ninoofse brandweer een oproep binnen voor een explosie van een mazoutkachel in de Nederwijk.
Ook dit jaar geeft de stad opnieuw het Ninoofs Zomer(s) Zakboekje uit, de kalender met evenementen in groot Ninove tijdens de maanden juni, juli, augustus en september.
De dienst Nefrologie-Dialyse-Hypertensie van het OLV Ziekenhuis hecht veel belang aan het sensibiliseren van de bevolking om een levensstijl te volgen die het risico op nierziekten beperkt. Op 13 maart 2014 (Wereldnierdag) biedt ze tussen 9u en 15u30 een bijzonder programma aan, niet enkel voor de patiënten en bezoekers van het OLV Ziekenhuis, maar ook voor alle andere geïnteresseerden.
Politie waarschuwt voor oplichters

Carnaval Nieuws

Winnende groepen gelauwerd.
Ninoofse carnavalgroep bezoekt bejaarden.
Carnavalsmicrobe wordt doorgegeven aan de kleinsten
Ninoofse straten gevuld met bonte kleuren...
Na een eerbetoon aan het Wortelmanneken en Dingsken gaat de Prins en zijn gevolg in optocht naar de Plomblom.

Kookrubriek

een lekkere zomerse Cubaanse cocktail
Cocktail Belgische vlag

Meest bekeken films

Sponsors

Ninoofse spreuken en gezegdes

 • Door Eddy
   afgeskoeven en euk gedaunst 
  Meer...


 • Door Eddy
   au omt(h)auft moër van twelleven tot noen 
  Meer...


 • Door Eddy
   au zal wel isj op nen bek-de-gaus leupen 
  Meer...


Contacteer ons

De belangrijkste mailadressen op een rijtje
Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon iets kwijt? Dat kan. Maak hieronder uw keuze en uw reactie komt gegarandeerd goed aan.
Tip de redactie
Meld een evenement
Adverteren & sponsoren
Algemene vraag

Sponsors

NinofTV

Het digitale nieuws van Ninove en omstreken vindt u op Ninof TV.

Bij Ninof TV leest u niet alleen over het laatste nieuws, u kunt het ook nog eens bekijken!

Naast het nieuws van Ninove en omstreken presenteren wij u ook sport, cultuur en natuur en natuurlijk onze eigen "Eddy vertelt...", met leuke wetenswaardigheden over Ninove en zijn mooie omgeving.

Ninof TV wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Wilt u ons een steuntje in de rug geven dan waarderen wij dit zeer. Neem daarvoor contact met ons op.

Contactgegevens

NinofTV
Flierendries
9400 Ninove
Telefoon 0483 / 001.515

adverteren ?
  NinofTV is een initiatief van Clipvideo en Alexo Webdesign